Uitleg Peter Janssen Hyundai Cup

29 juli 2020


A.s. zaterdag 1 augustus is het zover, de eerste Peter Janssen Hyundai Cup gaat van start.   Wij verwachten jullie om 11:30 uur op ons park, zodat we meteen kunnen starten met inchecken. Om 11:40 uur willen wij uiterlijk starten met de briefing. Daarom het verzoek om uiterlijk 11:30 uur aanwezig te zijn, liefst vroeger.

Bij aankomst meldt u zich aan bij de organisatie. Het inschrijfgeld (€ 5,00 voor niet-leden) en de betaling voor de barbecue (€ 7,50 p.p.) kunnen hier voldaan worden. Er kan bij ons nog niet gepind worden, daarom zou gepast betalen fijn zijn!  

Na de briefing begint de eerste wedstrijdronde om 12.00 uur. Om 18:00 uur is de laatste wedstrijd gespeeld, hierna volgt de barbecue en de prijsuitreiking.  

Wij hebben 10 teams gevormd van 5 of 6 spelers per team (ingedeeld in zo goed als gelijkwaardige teams qua speelsterkte), opgedeeld in 10 landen, die onderling tegen elkaar gaan strijden om de titel. Op enkele uitzonderingen na, speelt iedereen 3 wedstrijden. De eerste wedstrijdronde start om 12:00 uur en de laatste wedstrijdronde eindigt om 18:00 uur.

Hoe gaat het in zijn werk?  

De wedstrijden bestaan uit 3 delen van elk 12 minuten. Alle spelers serveren om de beurt twee keer en de telling is dezelfde als een tie-break (dus niet 30-30 of 40-15 maar 3-1 of 2-5).

  • Het team met het meest aantal gewonnen punten aan het einde van elke deel, wint het deel.
  • Als de 12 minuten om zijn hoor je een eindsignaal, dus einde van deel 1. De rally wordt uitgespeeld indien ze nog gaande is. Als een deel eindigt in een gelijkspel wordt er een beslissend punt gespeeld.
  • Na elk deel heb je 2 minuten tijd om te wisselen van kant en even te rusten/drinken.
  • Na het derde deel, is de wedstrijd gespeeld en is er altijd een winnaar, nl degene die de meest delen heeft gewonnen. Voor elk deel dat je wint, krijg je 1 punt, ook al heb je de wedstrijd verloren.
  • Na elke wedstrijd heb je 5 minuten tijd om in te spelen en klaar te staan voor je volgende wedstrijd.
  • Het toernooi bestaat uit 8 wedstrijdrondes (DD, HD, GD) en elke wedstrijdronde duurt 45 min.
  • Het land met de meeste punten op het einde van de dag, wint het toernooi. LET OP: zoals jullie zien, dient deze planning zeer strikt genomen te worden, elke minuut telt.

Alleen op deze manier kunnen we garanderen dat iedereen voldoende wedstrijden kan spelen. Zorg er dan ook voor dat je tijdig klaarstaat bij elke wedstrijd en de planning goed in de gaten houdt.  

Gezien de weersvoorspellingen wordt het zaterdag een zomerse dag met hoge temperaturen. Wij zullen maatregelen treffen die nog binnen de coronaregels vallen. Zorg daarom zelf voor verkoeling, zoals een flesje of bidon die u bij ons kunt vullen met water! En vergeet uiteraard de zonnebrandcrème niet! 😉  

Bovendien hebben wij een luchtkasteel kunnen regelen, dankzij het bedrijf Snow-Peak, te Nederweert (Jeroen en Janneke dank hiervoor).  

We hopen dat voor u alles duidelijk is. Bij vragen, graag een e-mail naar: [email protected]  

Welk land wint de Peter Janssen Hyundai Cup 2020 en sleept de trofee en de prijzen in de wacht? We zijn benieuwd! 😊😊 Tot zaterdag!  

Nieuwscategorieën